marți, 7 septembrie 2010

Efectele computer-ului asupra ochilor


   Unul dintre cele mai interesante studii privind efectele computerului asupra sanatatii a fost realizat de catre Asociatia americana Optometrical. Cei 32.000 de oftalmologi si opticieni din intreaga lume care au participat la el au ajuns la aceeasi concluzie: utilizarea PC-ului nu este naturala pentru ochii umani, iar aproximativ 75% dintre persoanele care lucreaza zilnic la computer au probleme (mai mici sau mai mari) cu vederea. Primele simptome ale utilizarii excesive a computerului sunt durerile intepatoare in ochi si vederea incetosata. 
Conform specialistilor cei care lucreaza zilnic la computer obosesc cu cateva ore inaintea terminarii programului de lucru si nu mai dau randament. 48% dintre ei au ameteli, nu se pot concentra, au neurastenie (tulburari functionale ale scoartei cerebrale care se manifesta prin dureri de cap, insomnie, oboseala, anxietate), tahicardie (accelerarea anormala a batailor inimii).

Cum ne putem proteja?
- Daca la serviciu „locuiesti” intr-un mediu tehnologizat, incearca, totusi, sa iesi la aer curat, sa faci miscare macar cinci minute pe ora si sa clipesti cat mai des cand stai la computer.
- Ochelarii de protectie cu lentile antireflex si filtru UV protejeaza ochii in timpul lucrului la computer.
- Tine langa monitor cactusi sau aloe vera, aceste plante „absorb” radiatiile electromagnetice.- Mergi regulat   la oftalmolog si la medicii specialisti in ORL.
   Iar pentru a inlatura urmele de oboseala ale ochilor eu va recomand Gelul calmant pentru pielea din jurul ochilor care minimalizează inflamaţiile din jurul ochilor, răcoreşte şi dăruie senzaţia de confort.
     Ingrediente de baza:
Extract de ceai verde - neutralizeza actiunea daunatoare a radicalilor liberi
Extract de castravete - component natural ce ofera pielii prospetime.
Extract de aluna - inlatura inflamatiile din jurul ochilor.


  Pretul 220 MDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...